Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, yaptığı açıklamada, fiyatsız sunulan WhatsApp ve gibisi uygulamaların, bir vakit sonra gelir amacıyla kişisel verileri kullanabileceğini söz ederek, tüketicilerin kıymetli şahsî bilgilerini toplumsal medya platformlarından paylaşırken dikkatli olması gerektiği söyledi.
Bilhassa WhatsApp’ın “uçtan uca şifreleme” özelliğinin tüketicide paylaşım yaparken rahatlığa sebebiyet verdiğini lisana getiren Bakal, “Mahremiyetin kelam konusu olduğu hissiyatını vererek bugüne kadar milyonlarca insanın iletileşme, arama ve evrak gönderme üzere hususlarda kullandığı WhatsApp’ın aldığı karar sonrası tüketicilerimizin tercihi değişmeli. Yerli ve ulusal uygulamalara tartı vermeliyiz.” dedi.
“İki kişinin bildiği sır değildir”
WhatsApp’ın mukaveleyi onaylamayanlara kullanım hakkı vermeyeceğine dikkati çeken Bakal, şöyle konuştu:
“Neredeyse tüm profesyonel firmalar küme yazışmalarını bu uygulamadan yapıyor. Biz de dernek olarak küme mesajlaşmalarımızı WhastApp üzerinden yapıyoruz. Ama artık arkadaşlarımızla farklı programa geçme kararı aldık. Yakın vakitte kelam konusu uygulamayı kullanmayacağız. Zira kontrata nazaran, şahsî bilgilerin kullanım hakkını istiyorlar. İki kişinin bildiği sır değildir. Bu yüzden de mukavele kullanıcılarına çok da itimat vermiyor. Tüketiciyi Destekleme Derneği lideri olarak, vatandaşlarımızın bu mevzuyu ciddiye almasını öneriyorum.”
Toplumsal medya platformlarında yapılan arama ve yazışmalara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Bakal, “Bu şekil mukaveleler olmasa bile biz şuurlu tüketici olmayı öğrenmeliyiz. Yaptığımız tüm yazışmaların, aramaların, paylaşımlarımızın birileri tarafından ele geçirilebileceği fikriyle hareket etmeliyiz.” tabirlerini kullandı.
Hürriyet